لنت ترمز ولوو
مدل های موجود :
- لنت عقب ولوو N10 , N12 – کد فنی 19562/93
- لنت عقب ولوو F12 – کد فنی 19562/93
برند های موجود :
- اسپارتکس
- ایران لنت
- جهان لنت
- مونتکس
- فدرال
لنت ترمز ولوو
لنت ترمز یکی از جزئیات حیاتی در سیستم ترمز خودرو است که در کنترل و ایمنی خودرو نقش کلیدی ایفا میکند. این قطعه به عنوان “پدال ترمز” هم شناخته میشود و در عملکرد توقف و کاهش سرعت خودرو دخالت دارد. تاریخچه توسعه لنت ترمز به سال ۱۹۰۲ باز میگردد و از آن زمان تا کنون، شکل و مواد ساخت آن تغییرات اساسی نکردهاند.
قبلاً آزبست به عنوان مادهای برای تولید لنت ترمز مورد استفاده قرار میگرفت؛ اما به دلیل مشکلات بهداشتی، از ترکیبات جدیدی استفاده میشود. عملکرد لنت ترمز به این صورت است که هنگام فشار دادن پدال ترمز، لنتها به روتورهای ترمز (دیسکهای ترمز) فشار و اصطکاک ایجاد میکنند. این اصطکاک به تبدیل انرژی حرکتی خودرو به انرژی حرارتی منجر میشود که در نهایت باعث کاهش سرعت و توقف خودرو میشود. این فرآیند از طریق ایجاد اصطکاک و سایش بین لنتها و روتورها انجام میشود.
لنت ترمز یک قطعه حیاتی در سیستم ترمز خودرو است. این قطعه با ایجاد اصطکاک با روتورهای ترمز به توقف و کاهش سرعت خودرو کمک میکند. ایمنی و کارایی لنتهای ترمز برای حفظ امنیت در جاده و جلوگیری از تصادفات بسیار حیاتی است. زیرا لنتها به طور مداوم با اصطکاک و گرما در تماس هستند، آنها به سرعت فرسوده میشوند. به همین دلیل، تعویض بهموقع لنتهای ترمز بسیار مهم است تا ایمنی و عملکرد بهینه سیستم ترمز حفظ شود. عواملی مانند نوع رانندگی، مسافتهای طی شده، شرایط جاده، وسیلهی نقلیه و سبک رانندگی میتوانند تاثیرگذار بر سرعت فرسودگی لنتها داشته باشند.
بهترین زمان تعویض لنت ترمز ولوو
زمان تعویض لنت ترمز بستگی به عوامل مختلف دارد و باید به شرایط و سبک رانندگی خود توجه کنید. به طور کلی، وقتی که لنتهای ترمز به حد آخر سابیده شوند یا کیفیت آنها به حدی کاهش یابد که تاثیر مناسبی در عملکرد ترمزگیری نداشته باشند، نیاز به تعویض دارند. بهترین راه برای تشخیص زمان تعویض لنت ترمز، مراجعه به دفترچه راهنمای خودروی خود است. این دفترچه معمولاً توصیههای تولیدکننده درباره زمان تعویض لنتهای ترمز و سایر قطعات مصرفی خودرو را شامل میشود.
در صورتی که به دفترچه راهنمای خودرو دسترسی ندارید، میتوانید به مکانیک خودرو مراجعه کنید. وقتی خودرو را در دورههای سرویس میبرید، مکانیک میتواند لنتهای ترمز را بررسی کرده و با توجه به ضخامت باقیمانده آنها، به شما توصیههایی برای تعویض به موقع ارائه دهد. همچنین باید توجه داشت که نوع و سبک رانندگی شما نیز نقش مهمی در زمان تعویض لنتها دارد. اگر در شرایط ترافیک سنگین رانندگی میکنید و به طور مکرر از ترمز استفاده میکنید، لنتها با سرعت بیشتری فرسوده میشوند و نیاز به تعویض مکررتری دارند.
در ادامه قصد داریم تا به بررسی عوامل نشاندهنده زمان تعویض لنت ترمز بپردازیم:
- صدایی شبیه به جیغ یا صدای خردلخوردن در هنگام ترمزگیری.
- نزدیک شدن پدال ترمز به کف خودرو و احساس نیاز به فشار بیشتر برای ترمزگیری.
- کاهش قدرت ترمزگیری و کنترل نامناسب خودرو در هنگام ترمزگیری.
- حس کشیده شدن خودرو به یک طرف در هنگام ترمزگیری.
- کاهش سطح روغن ترمز در مخزن سیستم ترمز.
در نهایت، تعویض بهموقع لنتهای ترمز به ایمنی و عملکرد بهتر سیستم ترمز و در نتیجه ایمنی خودرو کمک میکند. بهتر است نشانههایی که برای فرسودگی و خرابی لنتها وجود دارد را به طور منظم بررسی کرده و در صورت نیاز به تعویض لنتها اقدام کنید
انواع لنت ترمز ولوو
لنتهای ترمز، اجزای مهمی از سیستم ترمز خودروها هستند که برای تولید اصطکاک و توقف خودرو در هنگام ترمزگیری به کار میروند. این لنتها از ترکیبات مختلفی ساخته میشوند و مواد موجود در آنها که به یک صفحه فلزی پشت آنها به شکل محکم و مقاوم متصل میشوند، میزان اصطکاک لنت با روتور ترمز را به حداکثر میرسانند. در ادامه به توضیح انواع مختلف لنتهای ترمز میپردازیم:
1. لنتهای ارگانیک (آلی غیر آزبستی):
در گذشته از آزبست در تولید لنتهای ترمز استفاده میشد. این لنتها جاذب خوبی برای گرما داشتند اما به علت تولید زیاد غبار هنگام ترمزگیری و سایش زیاد، برای سلامتی مضر بودند. امروزه به جای آزبست، لنتهای ترمز از مواد آلی بیزیان مانند شیشه، لاستیک، رزین و کولار (Kevlar) ساخته میشوند. این مواد میتوانند دمای بالا را تحمل کنند و با دما بالا، اجزاء لنتها به هم بچسبند. این لنتها نرمتر بوده و سر و صدای کمتری تولید میکنند، اما در مقابل سایش بیشتری نیز دارند. به دلیل سایش بیشتر و تولید غبار، برای خودروهای سنگین و مسابقهای مناسب نیستند.
2. لنتهای فلزی و نیمه فلزی:
اکثر خودروها از لنتهای فلزی استفاده میکنند. این لنتها تراشههای فلزی همراه با رزین را ترکیب کردهاند. از موادی مانند مس، برنج، فولاد، آهن و گرافیت در ساخت آنها استفاده میشود. این مواد با رزینها مخلوط شده و به یکدیگر چسبیده تا شکل نهایی لنت را بگیرند. لنتهای فلزی ارزان و دارای عمر طولانی هستند. این لنتها گرمای تولید شده از اصطکاک را به خوبی منتقل کرده و دفع میکنند، اما بدلیل وزن زیاد، مصرف سوخت خودرو را تحت تأثیر قرار میدهند و در خودروهای مسابقهای معمولاً استفاده نمیشوند. همچنین به دلیل استفاده از فلزات، میتوانند به روتور خوردگی ایجاد کنند.
3. لنتهای سرامیکی:
این لنتها نیروی توقف کننده بالایی دارند و دیرتر ساییده میشوند. از الیاف سرامیک، مواد پرکننده و مواد چسباننده در ساخت آنها استفاده میشود. مقدار کمی الیاف مس نیز بهکار رفته است. لنتهای سرامیکی گرما را به خوبی پراکنده کرده و دفع میکنند. عملکرد آنها حتی پس از ترمزهای شدید و مکرر باقی میماند و کمتر ساییده میشوند، که منجر به کاهش تولید غبار میشود. این غبار دارای رنگ روشنتری است و به چرخ نیز نچسبد. اما به دلیل هزینه بالا و وزن سبک، در وسایل نقلیه معمولی کمتر استفاده میشوند. در خودروهای مسابقهای با سرعت بالا، به علت ویژگیهای خوب ترمزی و وزن سبک، از لنتهای سرامیکی استفاده میشود.
با توجه به مشخصات و نیازهای خودرو، نوع مناسبی از لنتهای ترمز انتخاب میشود. این انتخاب باید با توجه به کاربرد، شرایط رانندگی و نوع خودرو انجام شود تا عملکرد بهتری داشته باشد.
خرید لنت ترمز ولوو
سایت نمایندگی دات کام به عنوان سایت خرید و فروش انواع لوازم یدکی ماشین سنگین، امکان خرید لنت ترمز ولوو را در مدل های مختلف با قیمت مناسب برای متقاضیان عزیز فراهم کرده است.جهت خرید لنت ترمز ولوو از سایت نمایندگی دات کام، وارد بخش فروشگاه سایت شده و با ثبت سفارش خود، یاتاقان بنز را با بهترین قیمت از سراسر ایران سفارش دهید.
نقد و بررسیها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.