تاریخچه شرکت اسکانیا
تاریخچه شرکت پر رونق اسکانیا در سال 1891 با ایجاد کارخانهای برای تولید واگنهای راهآهن در شهر کوچک سودرتلیه در سوئد آغاز شد. این شرکت در ابتدا در زمینه تولید واگنهای راهآهن فعالیت میکرد. در سال 1901، اسکانیا اولین خودروی سواری خود را به بازار عرضه کرد و در پایان سال 1902، اولین کامیون اسکانیا تولید شد. این کامیون اولین نمونه تولیدی اسکانیا بود و موتور آن با 12 اسب بخار قدرت، به سرعت 15 کیلومتر در ساعت میرسید و تا 1500 کیلوگرم بار را حمل میکرد.
در اوایل تاریخی اسکانیا، مهندسین با چالشهای مختلفی در طراحی کامیون مواجه بودند، از جمله مکان قرارگیری موتور. به نظر میرسد که آنها به یک چیدمان بهینه در جلوی شاسی اعتقاد داشتهاند و موتور را زیر صندلی راننده در وسط شاسی قرار دادند. با گذر زمان، شرکت اسکانیا و دیگر شرکتهای مشابه در صنعت خودرو، از تولید دوچرخه به خودرو و کامیون ساختهشدند. این تحولها و رشد صنعت خودرو در اوایل قرن بیستم نمایانگر تغییرات بزرگ در صنعت اتومبیل بودند.
ادغام شرکت اسکانیا و وابیس در جنگ جهانی اول و دوم
در سال 1911، دو شرکت اسکانیا و وابیس به هم پیوسته و شرکت اسکانیا-وابیس (Scania-Vabis) تأسیس شد. این ادغام به دلیل تمرکز بر تولید خودرو و کامیون و به دست آوردن نتایج موفقیتآمیزی انجام شد.
در سال آغازین ادغام، اسکانیا-وابیس توانست به صورت مشترک حدود 40 خودرو و 23 کامیون تولید کند، که در آن زمان به عنوان دستاورد خوبی شمرده میشد.سال 1913 به وقوع آتشسوزی شدیدی در کارخانه Vabis در Sodertal انجامید که تجهیزات فنی کاملاً راه انداخت. این واقعه منجر به تحول و ارتقاء ماشینآلات و تجهیزات شرکت شد و اسکانیا-وابیس به یکی از مدرنترین شرکتها در صنعت خودرو تبدیل شد.
جالب است بدانیم که این آتشسوزی وحشتناک به عنوان زمینهای برای موفقیت این شرکت در طی جنگ جهانی اول تبدیل شد، زمانی که اسکانیا-وابیس بزرگترین دستورات دولتی را برای ارتش اجرا میکرداز سال 1911 تا 1925، اسکانیا-وابیس خط کاملی از کامیونهای CLb و CLc با ظرفیت حمل 1.5 تا 2 تن تولید کرد. این کامیونها در ابتدا با موتورهای چهار سیلندر اسکانیا با قدرت 24 تا 30 اسب بخار عرضه میشدند و بعداً با موتور Vabis که دارای قدرت 20 تا 36 اسب بخار بود، جایگزین شدند.
ورشکستگی اسکانیا-وابیس
در سال 1921، شرکت اسکانیا-وابیس، علیرغم موفقیتهایی که در طراحی و تولید خودرو و کامیون داشت، وضعیت ورشکستگی را اعلام کرد و به یک فرآیند سازماندهی مجدد وارد شد. اوضاع مالی ناپایدار این شرکت به مرور بهبود پیدا نکرد و در سال 1925، در اوج مشکلات مالی وخیم، مدیریت اسکانیا-وابیس تصمیم به بستن کارخانه مالمو گرفت و تولید کامیونها را به کارخانه Ceretellier منتقل کرد.
تا سال 1928، اسکانیا-وابیس مدل جدید کامیونها را با نام 3244 به بازار عرضه کرد. این مدل از یک موتور 6 سیلندر سوپاپ با ظرفیت تقریباً 6.5 لیتر و قدرت 85 اسب بخار استفاده میکرد. همچنین در همان سال، کامیونهای اسکانیا-وابیس تجهیز به ابزارهایی کردند که برای آن زمان نادر بودند، از جمله سرعت سنج، کیلومترشمار، سنجش دمای روغن، ساعت و آمپرسنج.
در دهه 1930، یک تحول مهم در صنعت خودرو رقم خورد، و آن هم معرفی اولین کامیونهای دیزلی بود. مالکان شرکت اسکانیا همواره به دنبال توسعه موتورهای جدید بودهاند و ظهور موتورهای سوخت سنگین به آنها امکان میدهد تا به دستاوردهای جدید در صنعت خودرو دست پیدا کنند و به مدت طولانی رقبای خود را پیشی بگیرند، از جمله شرکتهای معروف مانند ولوو.
ساخت اولین کامیون اسکانیا سه محوره
در سال 1933، شرکت اسکانیا-وابیس اولین کامیون سه محوره مدل 355 را با آرایش چرخهای 6×2 به بازار عرضه کرد. این کامیونهای سه محوره برای حمل و نقل در مسافتهای طولانی طراحی شده بودند و نمایانگر توانایی شرکت در توسعه فناوری حمل و نقل سنگین بودند.در دهه 1940، شرکت اسکانیا-وابیس تولید کامیونهایی با سیستم ژنراتور گاز آغاز کرد. این مدلهای کامیون از کندانسورهایی برای مخزن گاز خود در جلوی رادیاتور استفاده میکردند.
یکی از مشهورترین مدلهای این دوره کامیون 5 تنی اسکانیا-وابیس 33520 بود که با موتور هشت سیلندر کاربراتوری حجم 10.3 لیتر تولید میشد. این کامیون در نسخه پایه دارای 180 اسب بخار قدرت داشت و هنگام تعویض گاز، قدرت آن به 120 اسب بخار کاهش مییافت.در طول جنگ جهانی دوم، اسکانیا-وابیس تولید موتورهای دیزل مدولار را آغاز کرد. در سال 1944، کامیونهای دو محور مدل L10 با وزن ناخالص 7.5 تن تولید شدند و از اولین موتورهای دیزلی چهار سیلندر با حجم 5.6 لیتر و توان 90 اسب بخار بهره میبردند.
این تغییرات مهم در تکنولوژی تولید کامیونها نشان از توانمندی و تعهد اسکانیا-وابیس به بهبود محصولات خود داشتند.
پیشنهاد ویژه: لوازم اسکانیا
تاریخچه اسکانیا در 1950 – 1970
در سال 1949، شرکت اسکانیا-وابیس دو سری جدید از کامیونها را همزمان معرفی کرد. اولین مدل، کامیون L40 با وزن ناخالص 9.5 تن و توان 90 اسب بخار بود و از یک موتور دیزل جدید که از تزریق مستقیم سوخت بهره میبرد، استفاده میکرد. این تزریق مستقیم سوخت نسبت به سیستم تزریق پیش محفظه، باعث صرفهجویی در مصرف سوخت به میزان 20 تا 25 درصد میشد.
یکی از ویژگیهای بارز این محصولات جدید اسکانیا-وابیس، استحکام و دوام بالا بود. این کامیونها بدون نیاز به تعمیرات اساسی میتوانستند تا 400,000 کیلومتر به خوبی کار کنند. مدل بعدی، اسکانیا-وابیس L60 با وزن ناخالص 5.5 تن بود و به موتور دیزلی شش سیلندر جدید D622 با حجم 8.4 لیتر و توان 135 اسب بخار مجهز شده بود. این کامیون دارای جعبه دنده چهار سرعته بود و در سال 1951، نسخه پنج مرحلهای از آن معرفی شد. همچنین نسخهای با وزن ناخالص 15.5 تن و آرایش چرخ 6×2 نیز در دسترس بود.
در دهه 1950، با رشد سریع حمل و نقل باری در سوئد، اسکانیا-وابیس مجبور به تولید مدلهای سنگینتری با ظرفیت حمل 6.5 تن و وزن ناخالص 11 تن شد.
در سال 1953، تولید نسل جدید کامیون L51 Drabant با موتور دیزلی D442 با توان 100 اسب بخار آغاز شد. این کامیونها دارای گیربکس پنج سرعته دستی بودند.
در سال 1955، اسکانیا-وابیس موفق به تولید خودرویی از خانواده Scania-Vabis L71 Regent با وزن ناخالص 16 تا 17 تن شد که برای شرایط سخت عملیاتی و حمل و نقل کالا در فواصل طولانی مناسب بود. این خودرو مجهز به موتور دیزلی شش سیلندر D642 با حجم 9.3 لیتر و توان 150 اسب بخار بود. تا سال 1958، حدود 7700 نسخه از این خودرو تولید شد و در سال 1955، تولید سالانه کامیونها به 1600 نسخه افزایش یافت که 5 برابر بیشتر از سال 1949 بود.
ساخت کامیون های 20 تن
در بهار سال 1958، شرکت اسکانیا-وابیس تولید کامیونهای L75 با وزن ناخالص بین 12.6 تا 20.0 تن را آغاز کرد. این کامیونها به دلیل کیفیت ساخت و کارایی بالا به سراسر جهان شهرت زیادی پیدا کردند. طراحی اساسی L75 به عنوان پایه برای تمام مدلهای مدرن اسکانیا در نظر گرفته شد.
از L75، سه نوع اصلی تولید شد:
کامیونهای دو محوره L75
کامیونهای سه محوره LS75 با فرمول چرخ 6×2
کامیونهای سه محوره LT75 با فرمول چرخ 6×4
این کامیونها از یک موتور دیزلی شش سیلندر جدید با تزریق مستقیم بهره میبردند. این موتور با حجم 10.3 لیتر و توان 165 اسب بخار تجهیز شده بود. در سال 1961، توربوشارژرهایی از برند سوئیسی Brown-Boveri بر روی موتورهای کامیونهای اسکانیا-وابیس آزمایش شد که باعث افزایش توان موتورها به 205 اسب بخار شد.
در آن دوران، کامیونهای اسکانیا-وابیس دارای طراحی سادهای بودند، با پهنای گرد، چراغهای جلو و یک کاپوت ساده. اما این شرکت سوئدی، به عنوان یکی از نخستین شرکتهای اروپایی، نصب کابینهای کامیون بر روی پایههای لاستیکی را آغاز کرد که این امر به بهبود کاربری و راحتی رانندگان کمک کرد.
تغییر در سبک تولید
شرکت اسکانیا-وابیس در دورانی که کامیونهای دارای کاپوت (یا همان کاپوتی) محبوبیت داشت، ترجیح میداد که کامیونهای با کاپوت را تولید کند. اما محدودیتهای مربوط به طول خودروهای معرفی شده در اروپای غربی، آنها را مجبور کرد تا بیشتر به تولید کامیونهایی با کابین بالای موتور متمایل شوند.
این کامیونها به “تابستانی” هم شناخته میشدند؛ زیرا برای بهبود خنککننده موتور در دمای بالا، راننده مجبور بود یک دریچه خاص را در پنل جلو باز کند تا از دیگر نام محصولهای کمپانی های خودروسازی سوئدی جلوتر باشد. در همان سالها، از صندلیهای راننده با سیستم تعلیق فنری نیز برای افزایش راحتی رانندگان استفاده شد و به طور همزمان استفاده از فرمان برقی حتی برای کامیونهای استاندارد نیز اجباری شد.
در سال 1964، اسکانیا-وابیس یک موتور دیزل توربوشارژ را تولید کرد که ابتدا دارای 240 اسب بخار بود و پس از سه سال توانایی آن به 260 اسب بخار ارتقا یافت. این توانایی ارتقا پیدا کردن توان موتورها از طریق توربوشارژ به بهبود کارایی و عملکرد کامیونها کمک کرد.
پس از آن، شرکت اسکانیا-وابیس به تولید خودروهای مخصوص ارتش پرداخت. موفقترین کامیون تولید شده توسط این کمپانی مدل 8 تنی با چهار چرخ محرک اسکانیا LA86 (6×6) با وزن ناخالص 16 تن بود. این کامیون از سال 1960 در ناوگان ارتش سوئد جای گرفت و با شاخص “Ltgb 957” شناخته میشد.
پیشنهاد ویژه : لنت ترمز اسکانیا
ساخت شعبه های متعدد
با تشویق موفقیت در بازار داخلی، شرکت اسکانیا-وابیس شروع به توسعه یک شبکه فروش و شعبههای مختلف در سراسر جهان کرد. اولین و بزرگترین شعبه بینالمللی این برند در برزیل بود که در سال 1953 تأسیس شد و در سال 1957 به بهرهبرداری رسید. این شرکت تا به امروز در بازار برزیل با موفقیت فعالیت میکند و نقش مهمی در صنعت کامیونسازی این کشور ایفا میکند.
همچنین، از سال 1964، کامیونهای سری L75 در هلند و سپس در دانمارک مونتاژ شدند. این اقدام به منظور توسعه بازار و افزایش توانایی تولید در کشورهای دیگر انجام شد و به اسکانیا-وابیس اجازه داد تا به عنوان یک بازیکن بینالمللی در صنعت کامیونسازی تأثیرگذار باشد.
تاریخچه اسکانیا از 2000 به بعد
در پاییز سال 2000، اسکانیا موتور دیزلی جدیدی با نام DC16 V8 به ظرفیت 15.6 لیتر و توان 580 اسب بخار معرفی کرد. این موتور قدرتمند برای کامیونهای سنگین و نیازهای حمل و نقل شدید طراحی شده بود و نمایانگر توانایی تکنولوژیک اسکانیا در تولید موتورهای پیشرفته بود.
در اوایل قرن بیست و یکم، اسکانیا به شدت در بازارهای جهانی حضور یافت و تنوع محصولات خود را افزایش داد. این شرکت علاوه بر کامیونهای متنوع، اتوبوسها، خودروهای دریایی و تجهیزات صنعتی را نیز تولید کرد.
در سالهای گذشته، اسکانیا موفق به تولید بیش از 800000 واحد تجهیزات در 100 سال گذشته شد. این کمپانی دارای شش کارخانه در سوئد بود و همچنین حدود 8 کارخانه در سراسر جهان داشت. تعداد کارکنان اسکانیا در اوایل دهه 2000 به بیش از 23800 نفر افزایش یافت.
در این دوره زمانی، اسکانیا توانست تولید سالانه خود را به 46000 تا 50000 واحد تجهیزات افزایش دهد. در بازار کامیونهای سنگین اروپا، اسکانیا به طور مداوم حداقل 15٪ از سهم بازار را اشغال کرده و به یکی از بزرگترین و معتبرترین تولیدکنندگان کامیون در اروپا تبدیل شده است.
مجموعه کامیون های تولید شده توسط اسکانیا
در سال 2006، اسکانیا وارد بازار روسیه شد و در ده کشور برتر از نظر فروش کامیونهای جدید خود عمل کرد. این شرکت اکنون محصولات خود را به سه سری اصلی تقسیم کرده است: سری R برای حمل و نقل در مسافتهای طولانی و شاسی برای تجهیزات سنگین، مدلهای P برای خودروهای سبکتر با موتورهای تا 420 اسب بخار، و سری G برای حمل و نقل کالاهای سنگین در مسافتهای طولانی و در شرایط جادههای ناهموار
جمع بندی
در این مقاله به بررسی تاریخچه جذاب شرکت خودروسازی اسکانیا پرداختیم. مجموعه نمایندگی دات کام به عنوان نمایندگی لوازم اسکانیا، امکان خرید انواع لوازم اسکانیا را با بهترین قیمت فراهم کرده است. جهت خرید لوازم اسکانیا از نمایندگی وارد بخش فروشگاه اسکانیا شده و با ثبت سفارش از طریق تماس با شماره پشتیبانی، انواع قطعات و لوازم اسکانیا را با بهترین قیمت و کیفیت اورجینال از سراسر ایران سفارش دهید:
شماره پشتیبانی: ۲۸۴۲۵۰۴۰ – ۰۲۱